Organisatie

De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.
VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later.

On Stage is geen 'speeddating' maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.

Voor bedrijven/beroepsbeoefenaren en matchmakers is deelname kosteloos.

De tijdsinvestering voor bedrijf/beroepsbeoefenaar is (ca. 20 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen (0,5 uur), Beroepenfeest (middag), afstemming met leerlingen over gemaakte afspraken (2 uur), programma Doe Dag voorbereiden (2 uur), Doe Dag (dag).

De tijdsinvestering voor een matchmaker is (ca. 8 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen en bedrijven op website bekijken (1,5 uur), Beroepenfeest (middag).

Projectleiding
Inge Doorn (projectleider)
06-49802441  | mail @ houtenonstage.nl

Initiatiefnemers
Het Houtens en het Wellantcollege
 
Het (organiserend) Stage Team wordt gevormd door zo veel mogelijk partijen zoals vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de deelnemende scholen, ouders, het jongerenwerk en de gemeente.

Ria Hooijman, Gemeente Houten
Ellen Drewes, Gemeente Houten
Jan de Jong, Raadslid
Cas van Elst, Wellantcollege
Chris Esser, Wellantcollege
Wida van Doorn, Houtens
Patrick Miché, Werk in Houten
Udo Meijer, de ReclamePraktijk én ouder
Jori Noordhoek, Onderwijs On Stage
 
Deelnemende scholen
Houtens en het Wellantcollege
 
Wilt u hier ook een bijdrage aan leveren, neem dan contact met ons op.
VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: